Hund

Alt om hunder

I denne artikkelen skal vi snakke om hunder. Det første vi skal gjøre er å se på hvordan vi fikk temmet hunden og hvor de opprinnelig kommer fra. Dette er ganske spennende i seg selv, men etter det skal vi se på hva det kan koste å ha en hund og hva slags ansvar vi tar på oss når vi skaffer oss en hund. Etter at vi har sett på hva vi kan gjøre for hunden vår så skal vi også ta en titt på hvordan vi kan trene hunden vår.

Fra ulv til hund

For sånn cirka 40.000 år siden så temmet vi mennesker temmet faktisk ulven til å bli en følgesvenn. Denne symbiosen oppstod sikkert på grunn av at ulven kunne få økt inntaket av mat gjennom oss mennesker, og for mennesker er det fordelaktig å ha et dyr på sin side som lukter og hører bedre enn oss. Dessverre så er det litt usikkert om det er så enkelt, noen tror at ulvene heller kunne ha jaktet mye bedre selv, men at de svakere ulvene spise restene våre. Noen tror også at vi fanget små ulver og oppdrog dem i stammene våre, og at de dermed glemte kunnskapen som var viktig for at de skulle klare seg ute i naturen alene. Uansett så er vi sikre på at dagens hund stammer fra ulven.

Å ha hund

Det kan faktisk koste en god del penger å holde hund i huset sitt. Dersom man ser bort fra hva det koster å anskaffe et slikt dyr (som kan være alt mellom 0 og 30.000 kroner) så kan vi fortsatt lett bruke 10.000 kroner i året på hunden din. Husk at du må kjøpe mat til hunden regelmessig, og samtidig så må du også betale for veterinær. Mange hunder i dag kan lett være utsatte for genetiske sykdommer på grunn av måten vi har avlet de frem på.

Du kan også gjøre andre ting som ikke er nødvendige, men som kan øke livskvaliteten til hunden din. For det første må du leke med den jevnlig og gå tur med den. Du kan også bygge et kult lite hundehus til den dersom du vet hvordan. Dersom du trenger materialer kan du besøke byggmax for en gjøre en rimelig handel.

Trene hunden

Det er ikke alltid like enkelt å trene opp hunden din til å gjøre hva du vil. Det viktigste verktøyet som vi har når det gjelds å trene opp en hund er betinget læring. Vi skal forsterke positiv atferd gjennom belønning. Dersom hunden gjør noe uønsket så bør vi også straffe den på en rimelig måte. Det er derimot enklere å ansette en person som jobber med dette istedenfor å prøve seg selv.

Tags :