Hund

Sier sovestillingen noe om hunden?

Inger Lise Walle, hos hunden.no mener at det er mulig å si noe om hunder, på bakgrunn av hvilken sovestilling de velger. Den avslører hvordan hunden har det, og hvilket forhold den har til sine omgivelser.

En hund som ligger med bena strakt ut, og på siden av kroppen, føler seg angivelig trygg på omgivelsene og seg selv, selv om det er fornuftig å anta at hunder egentlig sover slik fordi den er varm. Hun skriver nemlig også videre, at hunden som ligger sammenkrøllet i en ring, også er helt normal, men at den ligger slik av vane, for å holde på varmen, og fordi denne sovestillingen beskytter vitale organer mot angripende dyr, selv om det som regel aldri finnes andre dyr der hvor hunder sover. Mange har sikkert også sett at hunder tråkker i ring noen ganger, for å flate gresset, selv om de sover på et plant teppe. Som regel er det hunder gjør, et tegn på instinkt, og ikke en indikator på psyke.

Videre forteller Walle at hunder som sover på magen er veldig trygge på seg selv, og på omgivelsene, siden sovestillingen er meget sårbar. Videre sier hun at en ulv aldri ville ligge slik, og sove på ryggen, og blottlegge både strupe og mave. For det første så er dette tull. Ulvevalper kan gjerne sove på dette viset, og det tjener som regel kun som en måte å kjøle ned kroppen på, samtidig som det demonstrerer en underdanighet, om det gjøres i våken tilstand. Videre fortelles det at hunder som sover på magen er anspente og på hugget, noe som faktisk kan stemme, men det finnes hunder som sover på magen, og er fullstendig komfortable med dette.

Tags :