Hund

Hund i bil

Har du hund og skal på biltur, bør du tenke gjennom hvilke behov pelsvennen din har. Det er nemlig ikke bare å dra ut ledningen på bilen eller fylle bensin og dure av gårde.

Har du elbil bør du forresten sjekke ut Easee ladeboks fra Tibber. Foruten å kanskje være den stiligste ladeboksen du får, er Easee ladeboks også utrolig smart. Med den kan du lade bilen mens du går tur med bikkja.

Eller du kan snorke i ro og mak, med hunden tett inntil deg, vel vitende om at Easee ladeboks sørger for lavest strømpris. Den er så smart at du om du velger smart-lading vil du garantert spare 20 % på strømmen du «fyller» på bilen.

Easee ladeboks fra Tibber planlegger nemlig ladingen for deg, og starter ladingen når strømmen er på det laveste. Som en belønning for å velge dette, gir Tibber deg ytterligere 20 % avslag. Du kan laste ned en app til Easee ladeboks, så du ser når bilen er ferdig oppladet.

Men ikke fortvil om bilen er pakka og du er på vei til å putte hunden i bilen, så kommer du på at du har glemt å lade. For du kan også velge rask lading med Easee ladeboks.

Påbud om sikring av last i bil

Når bilen er ferdig ladet, og dere er klar for avreise, er det enkelte ting du må tenke på. En hund skal ikke sitte løs i bil. Kolliderer du med en fart på 50 km/t, og har med deg en løs hund på 20 kilo i bilen, vil kraften hunden blir sendt gjennom bilen tilsvare 500 kg. Har du høyere fart, vil kroppsmassen øke deretter, og vil i høy fart tilsvare flere tonn.

I Norge har vi dessverre ingen lov som sier spesifikt at man skal sikre hund i bil. Derimot sier loven at man skal sikre all løs last, og i dette regnes altså også hund.

Bur er best

Hvis du har plass til bur i bilen, anbefaler vi at du velger det. Buret må selvfølgelig også sikres.

Har du ikke mulighet til å ha dyr, finnes det seler som kan festes i bilens sikkerhetsseler. Det aller viktigste er at hunden ikke kan forstyrre føreren og at den er sikret så den ikke flyr av gårde om uhellet skulle være ute.

Ta hyppige pauser

Når du har med deg hunden på biltur, må du passe på å stoppe litt oftere. Den trenger å komme seg ut, få litt vann og tisse. I tillegg kan vi ikke presisere nok hvor viktig det er at du ikke setter igjen hunden i en varm bil, selv om du parkere i skyggen.

Det blir fort varmt i bilen, og det kan føre til at hunden din faktisk dør.

Tags :