Hund

Hvordan hindre mishandling av hunder?

De aller fleste av oss er glad i dyr. Uansett om det er en hest, hund, kanin eller et rådyr. Derfor vil de fleste av oss heller ikke skade dyrene med viten og vilje. Noen mennesker er dessverre slemme, dermed vil dyremishandling skje et eller annet sted i ny og ne. Da er det viktig at vi som medmennesker har noen vi kan si ifra til hvis vi oppdager slike tilfeller.

Uvitenhet eller med vilje?

Noen ganger kan det være så enkelt som uvitenhet som fører til mishandling av hund. For eksempel at hundeeieren ikke skjønner hvor viktig det er med vaksinasjon mot enkelte sykdommer. Slik kan hunden fort bli smittet av en sykdom og bli syk uten at hundeeieren er klar over det. Eller at hunden blir for tykk og får for lite mosjon. Det kan til en viss grad kalles mishandling siden hunden lider under dette og får smerter. Andre derimot bryr seg ikke om hunden, slik som i den saken som stod i Dagbladet om hundemishandling avslørt i Danmark.

Hvordan endre dette?

I flere land har det dukket opp dyrepoliti på grunn av økende behov. I Norge har vi Dyrevernalliansen som samarbeider med Dyrepolitiet som har prøveordninger i forskjellige deler av Norge. Det burde også vært obligatorisk med en kunnskapstest for å sjekke om man har nok kunnskap om dyret man anskaffer seg. Mange vet ikke hvor mye utstyr f.eks en hund trenger. Vi har det enkelt med sko nettbutikk når vi trenger å kjøpe noe. I dag dukker det også opp flere dyrebutikker på Internett hvor du kan bestille det hunden trenger av nødvendig utstyr for et godt hundehold.

Tags :