Hund

Hvordan klippe klippe klørne på hunden din

Det å ha hund innebærer masse kos og hygge, men også noen forpliktelser og oppgaver som må utføres fra tid til annen. Klipping av hundens klør er en av disse oppgavene , og for noen er det en enkel sak – for andre både vanskelig og skremmende. Noen velger å ta med hunden til dyrlegen for å kutte klørne. Det er selvfølgelig en sikker og god løsning, men det er ingen ting i veien for at man kan kutte klørne selv også.

Det er ikke bra for hunden å ha for lange klør. Hvis de er for lange, er hunden utsatt for brekk- og strekkskader.

Hvor ofte?

Frekvensen på klipping av klørne kan variere. Hunder som er veldig aktive, spesielt på hardt underlag, trenger ikke å gjøre dette så ofte. Klørne slites lettere med mye aktivitet. Uansett bør man ta en titt på klørne, og helst klippe dem, et par ganger hver måned. Frekvensen bør være omtrent den samme som med våre egne negler. Hvis man hører klørne klikke på gulvet, er de for lange og må kuttes.

Det kan være vondt for hunden å ha for lange klør, spesielt når de er på hardt underlag. Da skyves kloen tilbake i neglroten, og det resulterer i økt press på alle leddene i tærne og kan tvingen tåen til å vri seg til siden. Dette medfører at tærne til hunden blir ømme og ofte også giktiske.

Hvis hunden din ikke er så glad i å klippe klørne, og du er usikker på om du vil gjøre det, så kan det være en ide å ta med hunden til veterinæren. Noen ganger er det nødvendig å benytte veterinær, selv om det ofte blir dyrt. Men oppstår situasjonen, så er det ikke noe problem å låne penger på centum.no sån at man får utført det man trenger hos veterinæren med hunden sin.

Hvordan klippe klørne

Har du en liten hund er det lurt å ha den på fanget eller la den ligge på ryggen. En større hund kan trenes til å ligge på gulvet mens man klipper klørne. Det er lurt å begynne med dette alt mens hunden er valp, slik at den vender seg til denne oppgaven.

En lang negl har form som et “nebb”. Hvis du holder labben opp mot luset ser du det lyserøde området inne i kloen hvor nerven sitter. Klipper du over denne, begynner hunden å blø fra kloen. Dette er også veldig vondt for hunden.

Det er lurt å bøye benet bakover slik at man ser poten og klørne fra undersiden. Det er da lettere å se hva som er overflødig negl.

I godt lys ser man lett hvor feltet med nerver og blodårer slutter. Det er den tynne delen utenfor dette feltet som skal klippes bort.

Skulle man være så uheldig å klippe feil, vil som sagt hunden få vondt og begynne å blø. Da bør man ha blodstillende pulver for hånden. Men har man ikke det kan man også stoppe blødningen ved å holde labben i et glass med kaldt vann.

Tags :