Hund

Utstilling av hunder

De fleste av oss elsker hunder, og det med god grunn. De er jo kalt menneskets beste venn. og det er ikke så rart. Hunder er lojale og brukbare til alt slags mulig. Vi har avlet en rekke forskjellige hunderaser opp gjennom tidene. Oftest så blir de i dag brukt som kjæledyr, men hunder kan også bli brukt til å for eksempel forsvare huset ditt. Det finnes hunder som er trent opp av politiet til å lukte seg frem til ulovlige stoffer, militæret bruker dem til lignende formal også. Dersom man er glad i jakt så vet man sikkert at hunder kan bli brukt til å spore dyret som man jakter på. Dette er en rekke eksempler på hvor brukbare hunder er, men det er ikke det eneste vi mennesker bruker hunder til. Ofte så er det slik at vi er opphengte i hvilken type rase hunden er, hvordan den er blandet og vi ønsker faktisk å videreavle frem kvaliteter og egenskaper som vi selv mener er fordelaktige. Derfor så finnes det såkalte utstillinger av hunder der man kan spasere dem rundt og gjøre en rekke øvelser for å faktisk vise frem alle disse trekkene som gjør akkurat denne individuelle hunden som man eier, til noe helt eget. Hvordan skjer dette nøyaktig?

Det finnes faktisk et forbund som tar seg av dette. Norsk Kennel Klub arrangerer i dag en drøss med utstillinger der både nybegynnere og viderekomne kan prøve seg frem på å vise sine personlige hunder. Dette har blitt kjent for å bli gjort på mange forskjellige måter, alt spørs etter hvem som arrangerer det og hvem som deltar. I visse tilfeller kan det hende at det finnes “temaer” for å piffe opp stemningen litt ekstra. Det finnes for eksempel utstillinger der man skal kle ut både hunden sin og seg selv, og dersom man trenger parykker så kan man finne det til både seg og “bestevennen” sin i lenken som er gitt!

Dette er derimot ikke bare en hobby. Det er nemlig slik at de hundene som viser frem de beste trekkene ved sin rase ofte blir veldig høyt verdsatt av oppdrettere. Derfor finnes det folk som tar dette veldig seriøst, og ofte så kan selve konkurransen være beinhard! Ved offisielle konkurranser blir også titlene som hundene vinner offentliggjort på nettet, slik at de får evig ære og jubel. Dette er faktisk egentlig også for å være mer oppmerksom på familietreet til disse forskjellige hundene. På denne måten kan vi faktisk endre selv genetikken til hundene gjennom å avle de beste hundene med hverandre over flere generasjoner. Dette er veldig interessant fordi vi rett og slett tar saken i egne hender og veileder naturen til både vår og hundenes fordel.

Tags :