Hund

Hvilke hunderaser passer for de små leilighetene

Ønsker du ta hånd om drømmehunden er det en del forhåndsregler du bør ta hensyn til. Selv om hjerterom har husrom er det viktig å være realistisk med tanke på en firbeint i livet inne i huset og utendørs. Enkelte hunder trenger større plass å omgi seg på innendørs enn andre, samtidig har du også hunderaser som har et større behov for å være utendørs. Hvilken livsstil du har bør også være tilpasset hundens behov. De forskjellige hunderasene har forskjellige behov og selv om hunden er velegnet for et travelt liv i storbyen så er det allikevel små detaljer man bør ha i mente. Når man søker boplass ser man som regel om den er dyrevennlig. For å unngå ubehagelige situasjoner med naboene bør man uansett ta en runde med naboene og forhøre seg om det er ok med en firbeint i samme bygning. De fleste storbyer har løsninger for hunder til å løpe fritt ute og sosialisere med andre hunder.

Hunder har forskjellige behov!

En Golden Retriever er en populær hund for barnefamilien. Den vokser med familien og trenger mer aktivisering i sine unge år sammenlignet med senere i livet. Sammenlignet med den lille chihuahuaen går ikke chihuahuaen så godt sammen med de aller minste pga størrelsen. Vice versa krever en Golden Retriever mer pelsstell da den røyter mye sammenlignet med den lille chihuahuaen som krever lite pelsstell. Ser du etter en hund som krever lite stell er chihuahuaen et godt valg da Golden retrieveren gjerne ruller seg i bakken. I motsetning til chihuahuaen gneldrer den franske bulldogen mindre og den krever også lite pelsstell. Fra hundene er små er det dog viktig å gi din hund trening nok. I de større byene finner man flere hundejorder hvor hundeeiere møtes for å sosialisere kjæledyrene sine. Har du en livsstil hvor du drar på jakt i helgene vil du kanskje foretrekke en jakthund, ellers blir byleiligheten og livsstilen i byen lite attraktivt for en jakthund. Selv om de fleste hunder er flinke til å tilpasse seg livet i en storby bør man ha deres krav til mosjon og arbeidsoppgaver i bakhodet. Hunderaser som krever mindre finner du f.eks. i Cavalier King Charles Spaniel og mopsen.

Ta godt vare på hunden !

Et kjent tema i hundeverdenen er hundeeiere med Chihuahua og måten de behandler rasen på. Hunderasen er kjent som veskehunden, rettere sagt hunden som får plass i vesken. Ellers har mennesket en tendens til å kanskje behandle rasen litt mer enn en hund. Chihuahuaer blir gjerne ikledd kostymer og andre hundeklær til hverdags. Rasens lynne kan ha en tendens til å være litt gneldrete og vi har kanskje materialisert rasen litt vel mye? Som barn så bør en hund få være hund. Rasen har Mexikansk opprinnelse og blir avlet og solgt for mange penger. I en travel hverdag som hundeeier kan du få assistanse med å organisere regnskapet. La et egetansettelsesforetak hjelpe deg å beregne nettolønn slik at du har tid til både hund og jobb som freelancer. fakturere uten eget firma kan mange gjøre. Finn ditt firma på nett og organiser en travel hverdag som hundeeier. En hund kan leve mer enn 15 år, så skal du først skaffe deg hund bør også økonomien være på stell. Som mennesket

Tags :